GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Temmuz 2022 Perşembe 12:35

Bir belediye daha düğmeye bastı… 30 milyonluk dönüşüm hamlesi! 

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Güzelbahçe Belediyesi, 19 dairenin yer alacağı ve iki bloktan oluşacak proje için ihaleye çıkma kararı aldı. 2 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek ve muhammen bedeli 30 milyon olarak belirlenen projenin kat karşılığı yapılacağı duyuruldu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren belediyelerde ihale tarihleri belli olmaya devam ediyor.

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri de sık sık kentsel dönüşüm için ihaleye çıkarken, Güzelbahçe Belediyesi’de dönüşüm için kritik bir adım atma kararı aldı.

Güzelbahçe ilçesi sınırları içerisinde yer alan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan 2 bin 25,96 metrekarelik taşınmazda kat karşılığı ihaleye çıkma kararı alan Güzelbahçe Belediyesi ihale tarihini duyurdu.

2 BLOK OLACAK
İki blok halinde yapılması planlanan ve A Blok’ta 4 adet 3+1 daire ve 6 adet 2+1 daire olmak üzere toplam 10 daire, B Blok’ta ise 9 adet 2+1 daire yer alacak. Proje kapsamında A Blokun Güzelbahçe Belediyesi’ne bırakılması planlanırken, B Blok ise yüklenici firmanın olacak.

KAPALI İHALE USULÜYLE YAPILACAK
Güzelbahçe Belediyesi bünyesinde yapılacağı duyurulan ihale için kapalı teklif usulünün uygulanacağı belirtilirken, 30 milyon 116 bin 30,25 TL’lik muhammen bedel belirlendi. 2 Ağustos saat 14.00'te yapılacak olan ihalelerin yeri ise Atatürk Kültür Merkezi içerisinde yer alan meclis salonu olarak seçildi.